Administrație

VIDEO| Consiliul Județean Călărași impulsionează dezvoltarea județului prin proiecte ample

Administratorul public al Județului Călărași, Bogdan Mihai, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că în perioada 2020-2024 Consiliul Județean (CJ) a atras fonduri europene în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro. Banii au fost destinați pentru desfășurarea unor proiecte importante, în mai multe domeniii, printre care amintim sănătatea și infrastructura rutieră. În cele două mandate ale președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, valoarea proiectelor europene se ridică la 700-800 de milioane de euro, proiectul POIM, derulat de S.C. Ecoaqua S.A., având valoarea cea mai mare, și anume, peste 400 de milioane de euro.

„Dacă am pune proiectul de la Ecoaqua, acesta fiind cel mai mare proiect, cu o valoare de peste 400 de milioane de euro, cred că valoarea proiectelor europene atrase de Consiliul Județean este de peste 700-800 milioane de euro (n.r. în cele două mandate). În acest mandat, valoarea proiectelor europene cred că este de 150-200 de milioane de euro”, a spus oficialul CJ Călărași.  

Sursa citată a subliniat că, numai la proiectele care țin de Spitalul Județean de Urgență Călărași, finanțările sunt cuprinse între 10 și 15 milioane de euro, aici făcând referire la proiecte depuse și aflate în derulare, în diverse etape.

„Tot ceea ce înseamnă Spitalul Județean de Urgență, dar nu vorbim despre corpul nou de clădire, care este construit pe CNI, avem niște finanțări undeva la 10-15 milioane de euro, depuse și aflate în derulare, în diferite etape. Avem, pe drumuri județene, proiecte în valoare de peste 100 de milioane de euro, acestea fiind proiectele cele mai mari. Vorbim de proiectul TransRegio, desfășurat printr-un parteneriat, care valorează 500 de milioane de euro, dar care este în faza aceasta de pregătire. Drumul 201B are o valoare de 70 de milioane. Sunt foarte multe. Pe unele nu le vedeți, pentru că ele țin de o infrastructură care nu este vizibilă, de drumuri. Drumurile, ar fi normal să le fi avut de mult. Le facem acum, pe unele, altele s-au făcut înainte și cu asta mergem în continuare”, a enunțat Bogdan Mihai. 

Pentru viitor, targetul conducerii CJ Călărași nu se axează, în mod special, pe atragerea unei anumite sume, ci pe îndeplinirea obiectivelor atât de necesare pentru confortul cetățenilor.

„Cred că nu este neapărat un target legat de ce sumă atragem, ci ne axăm pe ce obiective ne fixăm în a le atinge. Și obiectivele țin de proiectele pe care deja le-am început. Și vorbim de spital, care, în mandatul următor, va deveni, pe partea de infrastructură, un mic spital regional, pentru că în două luni, maximum trei, intrăm în renovare și cu ultima aripă neatinsă de renovări, adică F,G,H. Dislocăm toată activitatea acolo, montăm un spital, ca să dăm constructorului un fond de lucru. Trebuie să terminăm și corpul nou de spital. Cred că în 2-3 săptămâni, ar trebui să înceapă lucrările pentru organizarea de șantier la parcarea și ambulatoriul spitalului. Acum, gândim încă un proiect pentru a mai extinde un etaj la actualul ambulatoriu, acum lucrăm la el, îl depunem. Va fi o perioadă de deranj, în cadrul spitalului județean, dar în 3-4 ani de zile lucrurile se vor stabiliza din perspectiva infrastructurii și singura preocupare va fi atragerea de resursă umană, unde e clar că acolo este o problemă constantă”, a  conchis administratorul public al Consiliului Județean, Bogdan Mihai. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *