Actualitate

Societatea Ecoaqua devine producătoare de energie, prin panouri solare. Contractul de finanţare, semnat

S.C. Ecoaqua S.A. Călăraşi a devenit prosumator, alegând să consume propria energie. Astfel, în data de 8 septembrie a.c., directorul societăţii, Eduard Grama, a semnat, la Ministerul Energiei, contractul de finanţare pentru panourile fotovoltaice care vor fi amplasate în incinta Staţiei de Epurare.

Grama susţine că proiectul semnat în prezenţa ministrului Energiei, Sebastian-Ioan Burduja, este unul verde, de viitor, care va permite o independență energetică și o mai mare grijă pentru mediul înconjurător.

Această investiţie în energie se va efectua cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi presupune realizarea unei centrale electrice fotovoltaice, care va fi utilizată în vederea producerii energiei electrice, generând propria sursă de alimentare cu energie electrică. Aceasta va avea amplasamentul pe proprietatea Ecoaqua S.A., în perimetrul Staţiei de Epurare a Sucursalei Călăraşi.

Potrivit operatorului regional de alimentare cu apă şi canalizare, centrala electrică fotovoltaică va avea o putere instalată de 1MWp CC, care va fi montată pe un sistem cu o tehnologie fixă. La sol, centrala fotovoltaică este formată dintr-un sistem de panouri fotovoltaice, care produc energie electrică în curent continuu (CC), iar prin intermediul unor invertoare electronice acest curent continuu va fi transformat în curent alternativ (CA).

Ecoaqua a depus un proiect cu o valoare de 5,2 milioane de lei, pentru care a cerut finanțare de 2,2 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *