Educație

Elevii din Dragalina, învăţaţi de poliţişti cum să se ferească de riscurile obiectelor pirotehnice

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Dragalina, au desfășurat, în data de 11 decembrie a.c., o activitate de conștientizare a riscurilor la care se expun tinerii prin folosirea articolelor pirotehnice.

Politiștii au desfășurat activitatea la Liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” Dragalina și i-au informat pe elevi despre pericolul folosirii petardelor și artificiilor în perioada sărbătorilor.

De asemenea, pentru a întelege mai bine din ce categorie fac parte obiectele pirotehnice și la ce riscuri se expun, polițiștii au adus un pirotehnician, care a realizat o demonstrație într-un perimetru de siguranță, cu materiale pirotehnice din categoria F1. Totodată, au fost prezentate și materiale pirotehnice din categoria F2.

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași acordă o atenție deosebită siguranței elevilor, iar prin activitățile desfășurate în școli, elevii află cât de periculoase pot fi artificiile, petardele sau obiectele pirotehnice.

Totodată, părinții sunt sfătuiți de polițişti să își protejeze copiii și să nu cumpere sau să folosească petarde sau artificii, acestea le pot pune sănătatea și chiar viața în pericol.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *