Cultură Eveniment

Evenimente, în Călăraşi: Festivalul Chitara Dunării, spectacole de teatru, concerte de colinde şi cântece de Crăciun

Călăraşenii pasionaţi de muzică folk sunt aşteptaţi să participe la cea de-a 13-a ediţie a Festivalului de muzică folk, intitulat „Chitara Dunării”, care se va desfăşura, în perioada 25-26 noiembrie 2023. În cadrul evenimentului, vor evolua artişti consacraţi ai acestui gen muzical. Managerul instituţiei, Georgiana Teodorescu, a declarat, la data de 16 noiembrie, în conferinţa de presă a PSD, că a renunţat la secţiunea de concurs, din cauza lipsei de participanţi.

“Centrul de Cultură va asigura spectacolele pentru toate genurile şi toate gusturile, de aceea nu am dorit să renunţăm la muzica folk, aceasta fiind foarte iubită de călărăşeni”, a spus Teodorescu.

În cadrul festivalului, vor concerta: Trupa OCRU şi Ducu Bertzi & friends (25 noiembrie); Ada Milea, Bobo Burlăcianu şi Alex Neagu-concert în 3, Dorin Andone, Vlady Cnejevici şi Teo Boar, în proiectul de muzică şi poezie “Sunt un frate tânăr!”, in memoriam Florian Pitiș (26 noiembrie).

Festivalul va avea loc în sala de spectacole „Barbu Ştirbei” Călăraşi, iar recitalurile vor debuta la ora 19:00.

Prețurile biletelor sunt următoarele: 30 lei în sală; 20 de lei la balcon.

Biletele se găsesc la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă, la CJCC Călăraşi

De asemenea, printre evenimentele culturale organizate de CJCC Călăraşi, până la sfârşitul anului curent, se numără diverse spectacole de teatru, concerte de colinde şi cântece de Crăciun, un festival de tradiţii şi obiceiuri de iarnă, dar şi recitaluri ale unor artişti de renume, precum Dan Puric, Adrian Naidin, Fuego şi Tudor Gheorghe. Despre toate acestea a oferit detalii Georgiana Teodorescu: „În sala ‘Barbu Ştirbei’, până la sfârşitul anului, mai avem, pe 22 noiembrie, spectacolul ‘Lacrimi printre hohote de râs’, cu Dan Puric şi Adrian Naidin, pe 6 decembrie,  concertul de colinde şi cântece de Crăciun, susţinut de Fuego-‘Am suflet de Crăciunţ, în data de 11 decembrie, spetacolul susţinut de Tudor Gheorghe, ‘Altfel… romanţa’, pe 13 decembrie, vom avea ‘Crăciunul vienez’, în perioada 15-16 decembrie, vom desfăşura Festivalul Naţional de Colinde, Tradiţii şi Obiceiuri de iarnă.  Acest festival este la ediţia a doua. Anul trecut l-am iniţiat. Este un festival care se organizează în parteneriat cu Palatul Copiilor Călăraşi, iar el figurează în calendarul Ministerului Educaţiei. Pe 17 decembrie, avem concertul extraordinar ‘Crăciun de poveste'”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *