Politică

Medicul Vlad Sârzea candidează pentru un post de consilier local din partea PRO România

Medicul Vlad Sârzea, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Călărași, candidează pentru un post de consilier local din partea PRO România. Prezent astăzi, 16 iulie a.c., într-o conferință de presă, acesta a vorbit despre obiectivele sale. Își dorește să rezolve problemele din domeniul salubrizării, să realizeze o perdea forestieră în zona de nord a municipiului pentru a stopa poluarea din zona agricolă, vrea ca transportul local să fie cât mai puțin poluant și militează pentru crearea pistelor de bicicliști.

“În Călărași, salubritatea este deficitară și aș vrea să duc acest proiect în cei 4 ani de mandat, să mă bat pentru el și să avem o salubritate pe care am văzut-o și în vestul Europei, dar și în orașe din România, cu sisteme de colectare îngropate, cu o curățenie a pubelelor, adică să nu mai avem acele focare de infecție care sunt reprezentate de pubele. Aș dori să puteam realiza o centură verde a orașului în zona de nord, o perdea forestieră pentru a stopa toată poluarea care vine din zona agricolă. Doresc să mă implic și în transportul local, pentru a avea un transport cât mai puțin poluant și cât mai eficient. Este nevoie de piste pentru biciclete, pentru ca oamenii să își poată desfășura activitatea fizică, importantă pentru sănătate, dar și pentru condiții de siguranță, pentru că sunt zone foarte periculoase în oraș, unde circulă bicicliști și e foarte riscant”, a declarat dr. Vlad Sârzea.

Vlad Sârzea: Am ales să candidez din partea PRO România la invitația lui Alexandru Chiriță”

Vlad Sârzea a vorbit și despre studiile sale, experiența profesională, dar a menționat și de ce a ales să se alăture partidului PRO România Călărași.

“Sunt medic de urgență în cadrul SAJ Călărași. Sunt născut la Călărași, am crescut aici. Mi-am făcut studiile medicale la București, până în 2009 și apoi, examenul de rezidențiat l-am susținut în Franța, rezidențiat pe care l-am terminat în anul 2014. Din 2014, până în prezent am continuat să lucrez în sistemul sanitar francez. În 2017, când am venit în România, am luat contact cu Serviciul de Ambulanță și am decis să activez la noi în oraș, dar am în continuare o colaborarare și cu spitalele la care am lucrat în trecut și mă duc periodic acolo, acest lucru reprezentând oarecum și un schimb de experiență, pentru că mă actualizez cu noutățile sistemului. După studiile universitare și postuniversitare, în 2017 am decis să mă întorc în Călărași și văzând că lucrurile nu merg cum mi-aș fi dorit, am decis să intru în lupta politică pentru un loc în Consiliul Local, în speranța de a putea reda prestigiul binemeritat al acestui consiliu și pentru a reuși să facem ceva util pentru orașul nostru. Am ales să candidez din partea PRO România la invitația lui Alexandru Chiriță. Noi am colaborat la Serviciul de Ambulanță când am ajuns eu în România și mi s-a părut un om profesionist, gospodar, care își făcea treaba exact cum trebuie și care a dezvoltat, în puținul timp pe care l-a petrecut acolo, destul de bine instituția. Este un om potrivit și tânăr, cu viziune și putere de muncă”, a mai spus dr. Sârzea.

Alexandru Chiriță: În momentul de față, în municipiul Călărași nu reușim să colectăm selectiv mai mult de 10%”

Coordonatorul municipal al PRO România Călărași, Alexandru Chiriță a făcut referire, în cadrul conferinței, la dificultatea cu care se confruntă orașul în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor.

“La nivel local, noi am creat un grup din care fac parte, în primul rând, cei care își doresc să devină consilieri locali, dar și alții care sunt specialiști în diverse domenii, cu ajutorul cărora creionăm programul pe care îl vom propune călărășenilor. O să apărem cu un program care va arăta cu totul diferit de tot ce am văzut până acum. O să avem oameni noi, doar profesioniști, în această echipă și această formulă și cu siguranță proiectele pe care le vom propune vor fi argumentate din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce privește reciclarea și colectarea selectivă. Știm că în momentul de față, în municipiul Călărași nu reușim să colectăm selectiv mai mult de 10%.  În acest proiect de reciclare, de colectare selectivă sunt implicați mai mulți factori și vina nu cred că trebuie aruncată doar în sarcina cuiva sau a altcuiva, vina este comună, atât a celor care se ocupă de treaba asta, a firmelor de salubrizare, al factorului decizional, respectiv primăria, dar și a populației care nu a înțeles sau poate nu a fost educată să înțeleagă că trebuie să facem lucrul acesta. Și o să îl facem, cu siguranță, pentru că nu avem altă cale, aceasta este calea europeană, pe care noi am ales-o. Cum o să realizăm acest lucru? În două moduri: prin măsuri stimulative, adică să gândim o strategie în așa fel încât oamenii să fie stimulați de un beneficiu să colecteze selectiv sau prin măsuri represive. După ce le-ai oferit informația, după ce le-ai dat un stimul și nu vor să înțeleagă că trebuie să facem asta, atunci, cu siguranță, va trebui să trecem și la măsuri represive, care nu sunt cele mai populare, dar noi suntem în postura de a avea curajul să spunem lucrul acesta”, a precizat Chiriță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *