Politică

Patru primari PSD au venit în PNL

Joi, 5 martie 2020, la sediul PNL Călărași, într-o conferința de presă, președintele Daniel Ștefan Drăgulin a anunțat faptul că în alegerile locale din vara acestui an vor candida pe listele PNL patru primari de la PSD. Este vorba de primarul comunei Vasilați, Lucian Vasile, primarul comunei Tămădău Mare, Constantin Chirică, primarul comunei Ștefan cel Mare, Nicolae Pandea, și primarul comunei Lehliu, Ionuț Stan.

”În această perioadă definitivăm candidații noștri pentru funcția de primar și mai sunt încă discuții cu cei care și-au manifestat dorința de a candida pentru funcția de primar în afara primarilor în funcții prezenți astăzi alături de noi și sperăm ca în cel mai scurt timp să vă prezentăm toată echipa care va intra în lupta politică la alegerile locale. Pot să vă spun, de asemenea că luni în Biroul Politic Național va avea loc validarea candidaților la funcția de președinte al Consiliului Județean la Călărași, și după cum știți candidatul nostru este domnul Barbu Valentin, cât și a primarilor reședință de județ, iar candidatul PNL Călărași sunt eu”, a declarat Drăgulin.

Președintele PNL Călărași speră în rezultate pozitive în localele din vară, în ciuda mișcărilor politice recente de pe scena călărășeană.

”Vreau să vă mai spun un lucru: nu neapărat numeric ne interesează, ci ne interesează oamenii de valoare, ne interesează oamenii cu principii de administrație care pot să realizeze ceva în comunele lor, ca atare, cei prezenți aici au considerat, sunt convins, și nu vreau să vorbesc în numele lor, că în PNL există dialog, un echilibru, indiferent că suntem pe funcții sau nu, între toți cei care sunt membri PNL. Este normal că i-am primit, din discuțiile purtate, asta a și reieșit. Pe noi ne interesează faptul că cei care sunt aici sunt oameni de valoare”, a opinat liderul liberalilor călărășeni.

Secretarul General al PNL Călărași, Valentin Barbu, candidat al partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, s-a arătat încântat că o parte din primarii actuali PSD nu se regăsesc în echipa lui Iliuță, cel care și-a anunțat recent candidatura din partea social-democraților pentru un nou mandat de președinte CJ. Totuși acesta își contestă foștii colegi de partid, în instanță, după radierea lui din PNL. Demersurile lui Iliuță din instanță au un singur scop, acela de a stopa încetarea de drept a mandatului de președinte CJ.

”Vreau să vă spun că nu am avut o țintă de la început să facem schimb de primari, asta să fie foarte clar. Faptul că încă domnul președinte al Consiliului Județean a declarat de mai mult timp, și o să vedeți probabil peste puțin timp câți dintre primarii noștri vor pleca cu dumnealor prin ducerea lui la PSD, unii dintre primarii PSD au făcut pasul către noi. Nu am lucrat, cum a făcut Vasile Iliuță, de ani de zile în sensul ăsta. După tot ce s-a întâmplat, putem să tragem o concluzie: cei prezenți astăzi la masă, lângă noi, nu sunt compatibili cu domnul Iliuță. Eu le mulțumesc și îi asigur că vom face tot ceea ce putem astfel încât să câștigăm președinția Consiliului Județean și majoritatea în Consiliul Județean. Va asigur că soluția corectă este la PNL, nu la PSD”, este de părere Barbu.

Alături de cei patru primari menționați, au mai fost prezenți în conferința de presă candidatul PNL la fotoliul de primar al comunei Unirea, Ciprian Olteanu, și candidatul PNL la funcția de primar al orașului Fundulea, Mădălina Obadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *