Politică

Vasile Iliuță și nouă primari liberali au trecut la PSD

Președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță și nouă primari liberali au trecut la PSD. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, desfășurată în data de 5 martie 2020, în prezența președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, secretarului general al partidului, Paul Stănescu, senatoarei Roxana Pațurcă și liderului PSD Călărași, Iulian Iacomi. Astfel, Iliuță va candida pentru un nou mandat de conducere la CJ din partea Partidului Social Democrat. Cei 9 primari PNL care l-au urmat pe acesta sunt din următoarele comune: Borcea, Curcani, Cuza Vodă, Dor Mărunt, Dragoș Vodă, Gurbănești, Nana, Valea Argovei, Vâlcelele.

“Astăzi (n.r. 5 martie a.c.), după multe discuții, domnul președinte al Consiliului Județean a acceptat să vină către familia noastră, către PSD Călărași. Nu a venit singur, ci împreună cu 9 primari de la PNL, consilieri județeni și consilieri locali”, a declarat președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi.

Vasile Iliuță: “Vom fi echipa câștigătoare pe 14 iunie 2020”

“Ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r. 5 martie a.c.), este un caz unic. Mulți se duc la putere. Eu și 10 primari am preferat să mergem către un partid de opoziție. Scopul este unul singur: să îmi continui proiectele pe care le-am început la Călărași, pentru că în echipa veche toate erau blocate. Consider că astăzi (n.r. 5 martie a.c.), echipa PSD s-a întărit. Cei 10 primari care m-au urmat, au venit să întărim rândurile PSD și au venit pentru promisiunile pe care le-am făcut noi cetățenilor. Familia PNL este o familie care are un singur scop: să îi mintă pe cetățeni, să îi prostească, să le ia voturile, după care să își promoveze familia și copiii pe funcții. Clar, astăzi e o răscruce de drumuri. Am decis construcția viitoare pe care noi o dorim pentru călărășeni, pentru județul Călărași, pentru municipiul Călărași și o vom face împreună în Partidul Social Democrat. Considerăm că suntem echipa câștigătoare la alegerile din data de 14 iunie. Vin dintr-un mediu privat, sunt președintele unui grup de producători, am vrut să construiesc echipe, pot construi echipe. E nevoie să continuăm proiectele pe care le-am început. Nu le puteam continua în echipa PNL. Acum sunt în echipa unde pot finaliza aceste proiecte. Vom fi echipa câștigătoare pe 14 iunie 2020”, a spus șeful CJ, Vasile Iliuță.

Marius Ciolacu: “Iliuță și Iacomi au creionat un nou proiect politic, benefic călărășenilor”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a precizat: “Aș vrea să îi felicit pe domnul Iliuță și pe domnul Iacomi pentru maturitatea politică de care au dat dovadă. De fapt, au creionat un nou proiect politic și cred că acest proiect va fi unul benefic călărășenilor. Sunt mândru de ce au reușit cei doi. Vor câștiga la Călărași, sunt ferm convins. Se creionează o echipă puternică, ce se va bate pentru primele locuri din partid ca și procente electorale.”

Roxana Pațurcă: “Să pleci de la putere către opoziție, dar cu dorința de a schimba ceva în județul pe care tu îl reprezinți, e un act de demnitate”

Senatoarea Roxana Pațurcă a afirmat: “Ca președinte executiv, am avut ocazia, oportunitatea de a sta de vorbă atât cu primarii pe care îi reprezint, dar și cu noii veniți în cadrul organizației noastre. Împreună cu domnul președinte Iacomi și cu domnul Iliuță am încercat să găsim cele mai bune soluții, astfel încât în fiecare localitate să avem candidați câștigători și nu doar candidați. Legat de venirea colegilor primari liberali în PSD, este un act de curaj și pentru aceasta i-am felicitat. Într-adevăr, să pleci de la putere către opoziție, dar cu dorința de a schimba ceva în județul pe care tu îl reprezinți, e un act de demnitate, care trebuie apreciat. Odată ce au acest curaj și manifestă acest gest, înseamnă că ei, în localitățile lor, au avut un aport benefic, astfel încât administrația nu are culoare politică. Atunci când tu, în localitatea ta, vii cu lucruri benefice pentru cetățeni, cetățenii te vor vota pe tine ca om, pentru că asta se întâmplă de fiecare dată la locale, și nu neapărat vor alege între PSD și PNL. Atunci când se creează un centru de greutate, și, în momentul de față, centrul de greutate se află sigur în Partidul Social Democrat, este normal să vină cât mai mulți alături de noi. Ușile noastre sunt deschise în continuare. Și când spun că ușa este deschisă, mă gândesc doar la binele cetățenilor, vorbesc de binele călărășenilor mei, pe care îi reprezint. Pe această cale țin să vă mulțumesc, domnule președinte Vasile Iliuță, pentru că atunci când am adus miniștri în județul Călărași, miniștri care să ajute fiecare primărie, ați fost singurul care a arătat deschidere și transparență și ne-ați primit cu brațele deschise pentru proiecte comune pentru Călărași. Legat de aceste uși deschise, toate le facem în acord cu organizațiile pe care noi le avem. Avem organizații ale PSD în fiecare localitate. Dacă se găsește un numitor comun sau dacă proiectul politic vizează câștigarea aceleiași localități, cu siguranță că vom lua decizia cea mai bună legată de zona de parlamentare. Domnilor, hai să câștigăm astăzi localele și vom discuta la momentul oportun și de parlamentare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *