Administrație

Patru stații de reîncărcare a vehiculelor electrice au fost instalate în Călărași

Primăria Municipiului Călărași finalizează, în aceste zile, implementarea proiectului cu titlul “Înființare stații de reîncărcare a vehiculelor electrice în Municipiul Călărași”, finanțat din Fondul de Mediu.

Valoarea totală a proiectului este de 794.539,20 lei, inclusiv TVA, la care bugetul local, conform cerințelor de finanțare, contribuie cu 10%. Astfel, Primăria Municipiului Călărași rezolvă încă una dintre solicitările cetățenilor posesori de autovehicule electrice atât din municipiu cât și a celor care sunt în tranzit,  și care contribuie astfel, la îmbunătățirea  calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, proiectul satisface nevoile deținătorilor inclusiv a celor care locuiesc la bloc, permițând astfel, alimentarea din spații publice a acestor autovehicule.

În municipiu sunt deja instalate cele 4 stații de reîncărcare în următoarele locații:

–  Str. 1848 – parcare;

–  B-dul 1 Mai parcare spital județean;

–  Str. Flacăra – parcare sediu primărie 2;

–  Str . Stejarului -parcare fostul sediu BancPost.

În aceste zile se efectuează probe ale softurilor și teste ale echipamentelor, urmând că în data de 5 octombrie a.c. să fie efectuată recepția la terminarea lucrărilor, imediat urmând ca stațiile să devină funcționale, cu o lună de gratuitate pentru toți utilizatorii.

Stațiile respectă Standardul IEC 61851 (Sistem de incărcare conductivă pentru vehicule electrice), echipate cu 3 prize și conectori de tip 2 pentru vehicule, conform descrierii din Standardul EN62196-2, 1 priză pentru încărcarea în curent alternativ și 2 prize pentru încărcare în curent continuu, cu conectori ai sistemului de reincărcare combinat Combo 2, conform descrierii din Standardul EN62196-3, pentru încărcarea în curent continu.

De asemenea, ele prezintă acces deschis de management și operare care permite identificarea locatiei, monitorizarea în timp real a funcționalității, disponibilității, cantității de energie transferate.

Accesul permite interconectarea și comunicarea cu alte instalații similare în timp real, asigură 3 locuri de parcare, egal cu numărul punctelor de reincărcare aferente stațiilor, destinate exclusiv incărcării vehiculelor electrice, asigură accesul permanent și nediscriminatoriu al publicului. Echiparea stațiilor de reincărcare este realizată cu meniu în limbă romană și în limbă engleză, care comunică prin protocol de tip OCPP-Open Charge Point Protocol-minim 1.5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *