Actualitate

Ploile torențiale au provocat inundații în județul Călărași

Pompierii militari din cadrul I.S.U. Călăraşi au fost angrenaţi, timp de aproximativ șase ore, în mai multe misiuni contra-cronometru de salvare a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti afectate de precipitațiile abundente căzute pe raza localității.

În urma ploilor torenţiale abundente, ce au căzut în mai multe zone din judeţul Călăraşi, într-un interval scurt de timp, dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat despre producerea mai multor inundaţii de gospodării cetăţeneşti în localităţile: Budești, Mânăstirea, Frumuşani, Modelu şi Călăraşi, existând risc de inundare a mai multor locuinţe.

Echipaje specializate de pompieri militari din cadrul I.S.U. Călăraşi au intervenit cu autospeciale și motopompe timp de aproximativ șase ore pentru evacuarea apei din opt gospodării, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente căzute într-un interval scurt de timp.

Trebuie menţionat că exista pericolul ca pereții exteriori ai mai multor locuinţe să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării, însă prin intervenţii eficiente, salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale acestor situaţii de urgenţă, valoarea bunurilor salvate fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 500.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *