Actualitate

Polițiștii călărășeni, bilanțul activităților din weekend

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din weekendul care tocmai a trecut, polițiștii au intervenit la 222 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere a 38 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier și au dispus 11 măsuri preventive.

În perioada 04-06 august a.c., peste 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 222 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 20 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 68 de infracțiuni, au fost prinse în flagrant 3 persoane, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 512 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 180.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 2 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 38 de permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 04 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au desfășurat activități de prevenire și combatere a faptelor la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului.

Ca urmare a verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale din municipiul Oltenița, județul Călărași, polițiștii au descoperit cantitatea de 186 litri și 896 de kg de produse de protecție a plantelor cu termenul de valabilitate expirat, devenite deșeuri și pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”.

La data de 05 august a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară au oprit pentru control în Valea Argovei, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din localitatea Lehliu-Gară.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *