Actualitate

Polițiștii continuă acțiunile de verificare a modului de respectare a Legii 55/2020

Pe parcursul zilei de ieri, 02 decembrie a.c., polițiștii călărășeni, alături de jandarmi, pompieri și polițiști locali, au desfășurat noi activități pentru siguranța cetățenilor, combaterea unor fapte antisociale și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

La activități au acționat aproximativ 150 de efective, fiind legitimate 1.938 de persoane.

Totodată, au fost desfășurate activități de control în 413 mijloace de transport, din care 197 de mijloace de transport public în comun și au fost verificate 148 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse pentru limitarea infecției cu virusul Sars-CoV-2.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.750 de lei, 145 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Activitățile sunt desfășurate pentru ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante.

De asemenea, în intervalul orar 23:00-05:00, polițiștii au acționat pentru a verifica modul în care se respectă restricțiile privind deplasările în afara locuințelor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. Menționăm că în luna noiembrie au fost înregistrate 4 apeluri.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *