Actualitate

Polițiștii rutieri au sancționat peste 70 de șoferi, din cauza vitezei în trafic

În perioada 14-17 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Călărași au organizat o serie de acțiuni, pe linia prevenirii accidentelor rutiere și a înlăturării cauzelor generatoare de accidente rutiere, accentul punându-se pe combaterea excesului de viteză, a consumului de băuturi alcoolice și a disciplinării pietonilor și bicicliștilor, activitățile fiind desfășurate atât în mediul urban, cât și în cel rural.

În sprijinul lucrătorilor de poliție rutieră au fost cooptați și specialiști ai Registrului Auto Român, în ziua de sâmbătă, în intervalul orar 18:00-24:00, acționându-se și pe linia controlului în trafic a stării tehnice a autovehiculelor, inclusiv a verificării sistemelor de evacuare a noxelor.

În cadrul acțiunii comune au fost verificate din punct de vedere tehnic 27 autoturisme și motociclete, în cazul a 12 dintre acestea fiind constatate defecțiuni tehnice, conducătorii auto fiind sancționați contravențional și complementar, fiindu-le reținute certificatele de înmatriculare până la remedierea defecțiunilor și neconformităților.

În cele trei zile de acțiune, polițiștii rutieri au aplicat 139 de sancțiuni contravenționale, au reținut 15 permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare, vehiculele având diverse defecțiuni tehnice depistate de specialiștii Registrului Auto Român.

Cele mai multe sancțiuni aplicate au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 71 de conducători auto fiind sancționați pentru încălcarea limitelor de viteză legal admise în interiorul sau în afara localităților. Dintre aceștia, pentru 8 conducători auto au fost reținute permisele de conducere, întrucât au depășit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă pentru tronsonul de drum pe care circulau.

Au fost depistați și patru conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice, aceștia fiind sancționați contravențional și complementar, fiindu-le  reținute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Polițiștii au derulat și o activitate de informare în municipiul Călărași, pentru a atrage atenția conducătorilor auto cu privire la modificarea legislativă adusă articolului 91 din Codul Penal, care prevede faptul că:

(3^1) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336”.

Astfel, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *