Actualitate

Pompierii, intervenţii la zeci de situaţii de urgenţă

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 86 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 69 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingerea incendiilor și pentru intervenţia la cinci accidente rutiere produse în localităţile: Olteniţa, Ulmeni, Cuza Vodă (Canton), Roseţi şi Fundulea (pe A2, km 30).

În urma producerii celor cinci accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD, pentru salvarea a 15 persoane. Dintre acestea, doar şase dintre persoanele implicate în evenimente rutiere au avut nevoie de îngrijiri şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti. Echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au fost solicitate să intervină cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea unui incendiu produs pe A2, la km. 55, pe raza localităţii Lehliu, la un autoturism care se afla pe banda de urgenţă a autostrăzii.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a 11 incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în mai multe localităţi ale judeţului: Dragalina, Ulmu, Olteniţa, Mânăstirea, Mitreni, Budeşti, Chirnogi, Ulmeni, Fundeni, Luica şi Lehliu Gară. În urma acestor incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere nu au fost înregistrate pagube materiale.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *