Administrație Educație

Proiect PNRR pentru dotarea școlilor din județul Călărași

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Ion Samoilă, a participat, săptămâna trecută, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare destinate dotării unităților de învățământ preuniversitar și unități conexe, cu mobilier, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare, ateliere de practică și echipamente IT.

Potrivt CJ Călărași, finanțarea va fi asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

Obiectivul principal al acestui proiect este combaterea accesului limitat la educație prin crearea unei infrastructuri de calitate și a unui sistem de educație echitabil privind oferta educațională, în vederea creșterii calității vieții generațiilor viitoare.

În județul Călărași, vor beneficia de aceste echipamente 34 de unități de învățământ, din care 19 unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică, Școala Specială Gimnazială Nr. 1 Călărași, unitățile conexe – Palatul Copiilor Călărași și Centrul Județean de Resurse și Asistentă Educațională (13 cabinete de psihopedagogie).

Valoarea contractului de finanțare este de 19.862.299,83  delei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 16.691.008,23 de lei.

„Evenimentul a marcat un moment important pentru sistemul de învățământ preuniversitar, fiind cea mai mare investiție de până acum în dotarea unităților de învățământ din județul Călărași”, se arată în informarea CJ Călărași, publicată pe pagina de Facebook a instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *