Politică

PSD: “Crimă cu premeditare! Așa se numește lăsarea bolnavilor fără tratamente de către un guvern”

Partidul Social Democrat susține că, timp de un an, Guvernul a ținut bolnavii în afara spitalelor și i-a lăsat fără tratamentele esențiale. Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR atentează la viața bolnavilor cronici lăsându-i fără medicamente vitale”, transmite PSD, pe pagina oficială de Facebook.   

“Crimă cu premeditare! Așa se numește lăsarea bolnavilor fără tratamente de către un guvern interesat doar de bunăstarea clientelei politice și de luptele interne pentru puterea din propriile partide.

Timp de un an de zile, guvernarea liberală a ținut bolnavii în afara spitalelor, lipsindu-i de tratamentele esențiale. Acum, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR atentează la viața bolnavilor cronici lăsându-i fără medicamente vitale.  Peste 1000 pacienți nu au Vesanoid pentru leucemie.  Lipsesc multe alte produse pentru diverse patologii. Pe lista medicamentelor compensate 100% sunt înscrise doar aproximativ 150 de denumiri comune internaționale, pentru restul pacientul trebuind să plătească diferența.

PSD este alături de organizațiile civice care au anunțat că vor depune o plângere penală pe numele ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă. Cei vinovați trebuie să răspundă”, se arată în mesajul social-democraților, publicat pe o rețea de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *