Actualitate

Restaurantele și sălile de jocuri de noroc din Călărași, redeschise

Începând cu data de 29 decembrie 2020, în municipiile Oltenița și Călărași s-au redeschis restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc.

Art. 1. Începând cu data de 29.12.2020, în localitățile: Oltenița (incidența de 2,93%) și Călărași (incidența de 2,59%), din județul Călărași, se vor impune următoarele măsuri:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 05:00-21:00; măsura se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
  2. Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare.
  3. Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise sau deschise, publice și/sau private sunt obligați să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-21:00. Prin excepție, în intervalul orar 21:00-05:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate în livrare la domiciliu.
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  5. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  6. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi, discoteci.

Art. 2. Începând cu data de 29.12.2020 se ridică restricțiile instituite prin Hotărârile CJSU Călărași în localitățile: Borcea, Ulmeni, Valea Argovei, Călărași și Oltenița, din județul Călărași.

Art. 3. Comitetele locale pentru situații de urgență din localitățile Oltenița și Călărași, din județul Călărași, vor dispune măsuri în vederea punerii în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri.

Art. 4. Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Călărași, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor  Călărași și Comitetul local pentru situații de urgență din localitățile Oltenița și Călărași, din județul Călărași, vor verifica respectarea măsurilor stabilite prin prezenta hotărâre, se arată în Hotărârea CJSU privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, în unele localități din județul Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *