Actualitate

Acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu Covid-19 continuă

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, la data de 27 decembrie a.c., au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 123 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de  4.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 507 mijloace de transport, 158 fiind mijloace de transport în comun și 1.380 de persoane, dintre care 438 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 942 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *