Educație

Rezultate Bac 2024| O singură elevă a obținut media 10, în Călărași. Rata de promovare, 67,9%

Ministerul Educației a publicat astăzi, 8 iulie a.c., pe site-ul dedicatrezultatele înregistrate în sesiunea iunie-iulie 2024 a examenului național de Bacalaureat, înainte de soluționarea contestațiilor.

La exmenul maturității, o singură elevă din județul Călărași a obținut media 10. Este vorba despre absolventa Colegiului Național „Barbu Știrbei”, Alexandra-Simona Cibian. A doua cea mai mare notă, respectiv 9,90, a fost obținută tot de un elev al aceleiași instituții de învățământ, iar pe locul trei s-a clasat un absolvent al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, cu media de 9,88.

În Călărași, rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții promoției curente şi promoțiilor anterioare este de  67,9%, mai mare cu 7,3% față de anul trecut (60,6%).

La Bac, în județul Călărași, s-au înscris 1.412 candidați, iar dintre aceștia 1.353 s-au prezentat. De asemenea, doi absolvenți au fost eliminați din examen,

Contestațiile au putut fi depuse/transmise astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele au fost afișate atât online, cât și în centrele de examencu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții (cumulat):

  1. susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise(media notelor obținute la probele scrise).

Informații suplimentare pot fi consultate în dosarul de presă atașat.

Foto: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *