Actualitate

Peste o sută de sancţiuni contravenţionale, aplicate de jandarmii călărăşeni în luna ianuarie

În cursul lunii ianuarie, a.c., jandarmii călărăşeni au acţionat zilnic, la nivelul întregului judeţ, pentru menţinerea unui grad de siguranţă ridicat al cetăţenilor, executând un număr de 491 misiuni specifice de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, în misiunile executate şi acţiunile întreprinse de către jandarmii călărăşeni, în luna ianuarie au fost constatate un număr de 102 sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 57.400 lei, pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, respectiv pentru provocarea sau participarea la scandal, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, efectuarea unor acte de comerţ ambulant fără autorizaţie, fumat în incinta unor instituţii de învăţământ, apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgenţă – 112.

Totodată, în această perioadă, pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică jandarmii au constatat şapte infracţiuni, cu opt autori. De asemenea, în executarea misiunilor de ordine publică la care jandarmii au acționat în sistem integrat, au fost constatate 22 de infracţiuni.
În prima lună a anului, jandarmii călărăşeni au acţionat și pentru punerea în aplicare a 52 mandate de aducere, emise de către organele judiciare.

Misiunile executate în cooperare cu alte instituţii reprezintă un indicator important de evaluare a activităţii specifice pe linie de ordine publică a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi, cele mai importante fiind cele executate în cooperare cu I.P.J. Călăraşi, cu autorităţile care gestionează activitatea silvică şi piscicolă, cu executorii judecătoreşti precum şi alte instituţii publice din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *