Politică

Va avea PSD secretar general la Prefectura Călăraşi? Ce spune Iliuţă despre acest lucru

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat, în cadrul conferinței de presă a formațiunii politice, derulată la data de 17 martie a.c., că în urma protocolului Coaliției de guvernare, dar și în urma negocierilor cu liderul PNL Călărași, Ciprian Pandea, s-ar fi stabilit că funcția de secretar general al Instituției Prefectului ar urma să fie ocupată de un social-democrat.

“În urma protocolului de guvernare al Coaliției PSD- PNL, în urma unor negocieri avute cu președintele PNL Călărași, Ciprian Pandea, am recomandat anumite posturi pentru specialiști, în scopul guvernării județului Călărași. Una dintre ele este cea de secretar general al Prefecturii. Funcția îi revine PSD, în urma unui algoritm care s-a făcut la nivel național. Vrem să arătăm că PSD are specialiști care pot conduce instituții și care pot aduce aportul pentru a putea guverna. Pe toate deconcentratele unde PSD și-a asumat că poate aduce specialiști mai buni, am făcut-o”, a precizat, printre altele, Vasile Iliuță.

Potrivit lui Vasile Iliuță, pe funcţia de secretar general în cadrul Prefecturii Călărași ar putea fi numit actualul secretar al Consiliului Județean, Aurel Paraschiv.

Amintim că preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Călăraşi, Ciprian Pandea, declara, în luna decembrie 2021, într-o conferinţă de presă, că, potrivit protocolului Coaliției de guvernare, cei doi subprefecți care ar urma să fie numiți pe funcții sunt de la PSD (n.r. lucru care s-a întâmplat, astfel că, în prezent, cei doi subprefecţi ai judeţului sunt social-democraţi), însă PNL negociază pentru funcția de secretar general.

“E normal să fim egali, deci fie vom avea prefect și un subprefect, fie un prefect și secretar general”, afirma Pandea, într-o conferință de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *