Actualitate

Verificări, intervenții și misiuni desfășurate în teren de către polițiști

În weekend, polițiștii au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 287.100 de lei, persoanelor care nu au respectat prevederile privind restricționarea circulației.
Peste 300 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate, precum și pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.
Au fost organizate 6 acțiuni și s-a intervenit la 235 de evenimente, dintre care 222 au fost sesizate prin 112.
În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de polițiști locali, alăturându-se în activitățile în sistem integrant și jandarmi.
Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni, 3 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 4 măsuri preventive.
Au legitimat 507 persoane și au verificat 408 persoane față de care s-a dispus izolarea sau carantina, 21 de societăți comerciale și 441 de autovehicule.
Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 302 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 355.070 de lei, dintre acestea 108 sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au respectat prevederile privind restricționarea circulației.
Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 10 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 24 de permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.
“Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel. Apelați 112 – Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență – numai în cazuri de urgență, care necesită intervenția promptă a structurilor specializate pentru soluționarea acelui eveniment”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *