Actualitate

74 sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști

Ieri, 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, alături de jandarmi și polițiști locali au desfășurat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în perioadă stării de urgență.

Au fost constituite mai multe dispozitive de ordine și siguranță publică și puncte de verificare pe raza municipiului Călărași și a comunei Dragalina, forțele de ordine acționând pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate.

Scopul activităților desfășurate a fost prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, dar și asigurarea unui climat optim de siguranță publică.

Au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, din care 4 la legea 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 2 la legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, 11 la OUG 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice și 57 la alte acte normative, valoarea amenzilor aplicate fiind de 64.900 de lei, iar a bunurilor confiscate de peste 300 lei.

“Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Recomandăm tuturor, să se informeze doar din surse oficiale.
De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim.
Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur”
, informează IPJ Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *