Fără categorie

Bilanțul activităților Poliției de Frontieră Călărași, pe anul 2019

Săptămâna trecută, la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, în prezenţa comisarului şef de poliţie Răboj Nicu Florian, împuternicit adjunct al şefului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţilor desfăşurate la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră de pe raza Judeţului Călăraşi. De asemenea, la activitate au luat parte conducerea şi personalul din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Călăraşi, S.P.F. Chirnogi şi S.P.F. Olteniţa.
Comisarul de poliţie Miroi Tudorel, şef al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, a prezentat materialul de analiză pentru activitatea serviciului din anul 2019 şi modul cum s-a acţionat pentru gestionarea problematicii specifice zonei de competenţă, astfel:

Situaţia operativă

În perioada analizată la nivelul S.T.P.F. Călăraşi, pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere şi infracţiunilor incidente regimului juridic a frontierei de stat, au fost desfăşurate un număr de 37 acţiuni specifice (contrabandă, braconaj piscicol şi cinegetic, autovehicule furate. În urma acţiunilor întreprinse pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, în anul 2019, structurile operative ale STPF Călăraşi au înregistrat un număr de 17 lucrări penale, în care sunt cercetate 19 persoane pentru săvârşirea a 28 infracţiuni. Pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice şi prevenirea săvârşirii de noi fapte antisociale au fost aplicate un număr de 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.680 lei. Bunurile confiscate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor în perioada supusă analizei au constat în ambarcaţii şi motoare de ambarcaţii, peşte şi unelte de pescuit comercial/sportiv, în valoare totală de 10.716 lei. Serviciul teritorial a organizat şi desfăşurat acţiuni şi misiuni, atât independent cât şi împreună cu organele de cooperare, precum Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi, în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a faptelor circumscrise infracţionalităţii transfrontaliere. De asemenea s-a realizat o cooperare permanentă pe criterii de eficientizare cu autorităţile similare din R. Bulgaria, pentru gestionarea problematicilor specifice comune, cu respectarea legislaţiei în vigoare. De specificat este faptul că în cursul anului 2019, la nivelul serviciului au fost eliberate, într-un timp foarte scurt, un număr foarte mare de avize de pescuit sportiv precum şi pentru diverse activităţi în zona de competenţă – 18.865.
În perioada analizată, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi a depus toate eforturile atât pentru realizarea obiectivelor asumate de Poliţia de Frontieră Română cât şi a celor specifice structurii noastre, scopul prioritar fiind, alături de celelalte structuri MAI, asigurarea securităţii tuturor cetăţenilor prin prevenirea şi combaterea fenomenelor infracţionale.

Sursa foto: www.economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *