Actualitate

Fungicide și erbicide expirate, descoperite de polițiști

În perioada 09.03.2021- 21.05.2021 se desfășoară, la nivel național, Planul de acțiune „FITOS 2021” în scopul îmbunătățirii siguranței și sănătății cetățenilor, prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecție.

La data de 05 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au desfășurat activități de prevenire și combatere a faptelor la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului.

Ca urmare a verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale din județul Călărași, polițiștii au descoperit cantitatea de 144 litri și 130 kg de fungicide și erbicide care aveau termenul de valabilitate expirat, devenind deșeuri și pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *