Administrație

Iliuță acuză prefectul de abuz în serviciu

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, îl acuză pe prefectul Valentin Barbu de abuz în serviciu, după ce acesta ar fi atacat în instanță 70% din hotărârile CJ.  Iliuță a declarat, în conferința PSD, că va depune o plângere penală împotriva prefectului.

Prefectura a atacat în înstanță, a doua oară, hotărârea Consiliului Județean. Am revocat prima hotărâre pe care am aprobat-o, pe motivele pe care le-au spus și am demarat o altă hotărâre, am făcut o ședință extraordinară de îndată. A atacat și a doua hotărâre. Vom merge în instanță și ne vom apăra față de abuzul prefectului pe care îl vom dovedi. Motivul juridic invocat a fost că nu am inserat în hotărâre toate administrațiile care au făcut solicitări către Consiliul Județean. Toate solicitările le-am consemnat, le-am pus în preambulul hotărârii. Guvernul, anul trecut, din fondul de rezervă, a dat administrațiilor liberale 1,1 milioane lei, aproape identic pe fiecare administrație liberală, iar la administrațiile PSD, cel mult 100 de mii de lei. Am încercat să creăm acest echilibru ca să putem ține în funcțiune și administrațiile PSD, chiar dacă nu am putut să ajungem la suma de un 1,1 milioane lei pentru fiecare administrație. Am ajuns undeva la 800 de mii de lei pe fiecare administrație. Și PSD are primării, are cetățeni care așteaptă programe de dezvoltare în localitățile lor. Primarii PNL nu și-au cheltuit banii, ci i-au dus în fondul de rulment sau fondul de rezervă al administrațiilor locale. Ei au bani în cont și vin la noi și ne contestă cu prefectul. După hotărârea judecătorească, prefectului o să îi facem o plângere penală pentru că face abuz în serviciu. Ne-a atacat 70% din hotărârile Consiliului Județean, inclusiv hotărâri și dispoziții care țin de funcționarea CJ. Nu are dreptul, prin lege. Obligația domniei sale este să vadă dacă am încălcat o lege și să ne corecteze pe hotărârile de Consiliu Județean sau dispozițiile președintelui. Cel care are dreptul să ne atace pe funcționarea Consiliului Județean e Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care trebuie sesizată și să vină să corecteze anumite dispozțiții de organizare și de funcționare”, a subliniat Iliuță.

DGASPC Călărași are bani de funcționare doar pentru șapte luni

Sursa citată a mai precizat că bugetul acestui an va asigura funcționarea DGASPC Călărași doar pentru o perioadă de șapte luni.

Prin bugetul județului Călărași aprobat, domeniul protecției sociale va avea o funcționare de șapte luni. Avem 35 de milioane de lei aprobate pentru funcționarea DGASPC Călărași, dintr-un total de 57 de milioane, istoricul de anul trecut. Am făcut o restructurare la Plătărești, ca să putem reduce presiunea pe bugetul Consiliului Județean. La momentul acesta, vom fi în câștig cu un milion pe lună, sum care însemna cheltuielile și funcționarea căminului de la Plătărești. Vom avea 6-7 milioane de lei, la final, un rezultat pozitiv, pentru că am redus cheltuielile pentru DGASPC Călărași. La spital am pus cota de cofinanțare, 2,5 milioane de lei pentru aparatură medicală planificată a fi cumpărată pe fonduri europene. Avem o corespondență cu Ministerul Sănătății pentru lista aprobată de Consiliul de Administrație al spitalului, care a fost depusă la DSP, pentru a putea să reînoim aparatura medicală în cadrul instituției spitalicești. Am asigurat și sume pentru sportul de performanță la Călărași, dar nu sunt așa de mari cum am putut să asigurăm anul trecut. Sper ca echipa să promoveze în Divizia Națională și să găsim soluțiile cele mai bune pentru a asigura finanțarea pentru Divizia Națională. La momentul acesta, ce ați văzut la Siderca e doar o parte din drumul pe care l-am promis cetățenilor județului Călărași. Urmează a doua parte, în care Primăria Municipiului Călărași e implicată. Primăria va asigura cofinanțarea celeilalte părți, asta înseamnă  o porțiune de 3 milioane de lei, care urmează să fie licitată. Cred că va fi o întârziere de o lună și jumătate, maxim două luni. Cred că undeva la finalul lunii iunie vom începe și cea de-a doua bucată de drum până la Piscicola, cu sens giratoriu la Piscicola”, a încheiat liderul Consiliului Județean Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *