Actualitate

O angajată a Complexului de Servicii Comunitare Oltenița, infectată cu noul coronavirus

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași informează că în data de 10 iunie a.c. o angajată a Complexului de Servicii Comunitare Oltenița a fost infectată cu noul coronavirus.

Redăm comunicatul de presă al DGASPC:

“În cursul zilei de miercuri, 10 iunie, a fost confirmat un caz de COVID-19, la o angajată a Complexului de Servicii Comunitare Oltenița, aceasta fiind însoțitoarea unui copil din cadrul centrului, internat în data de 9 iunie, la Spitalul Clinic M.S. Curie, București, cu alte probleme de sănătate. La internare, aceștia au fost testați, conform procedurilor medicale, pentru COVID-19. Miercuri, 10 iunie, a venit rezultatul testelor, care a fost negativ în cazul copilului, dar pozitiv, pentru angajata centrului, care a fost preluată și internată la Spitalul Victor Babeș.
În urma consultării cu specialiștii din Direcția de Sănătate Publică din Călărași s-a luat decizia testării, în cursul zilei de astăzi, a întregului personal angajat și a beneficiarilor, care prezintă simptome clinice specifice COVID-19, o măsură prioritară ulterioară fiind testarea tuturor beneficiarilor. După intrarea în posesia rezultatelor testării, vor fi dispuse și alte măsuri specifice, care vor fi luate în acord cu Direcția de Sănătate Publică din Călărași.
Menționăm că, până în momentul de față, nu este confirmat niciun caz de COVID-19, la beneficiarii centrului, triajul fiind efectuat zilnic, atât în rândul acestora, cât și al angajaților, prin luarea temperaturii, copiii fiind monitorizați și sub aspectul altor manifestări clinice, dacă apar.
Ultima testare a angajaților din centrele aflate în subordinea DGASPC Călărași a fost facută pe data de 30 mai, testarea periodică fiind efectuată o dată la două săptămâni.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *