Actualitate

Patru bărbați, reținuți de polițiști pentru că dețineau unelte pescărești interzise

Patru bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament au fost reținuți de polițiștii din Călărași.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași, Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea și Postului de Poliție Alexandru Odobescu au efectuat 4 percheziții domiciliare pe raza județului Călărași, la persoane bănuite de comiterea de furturi din amenajări piscicole, folosind fără drept instrumente interzise prin lege.

Din cercetări s-a stabilit că începând cu luna aprilie a.c., în fiecare zi, după lăsarea întunericului, persoanele în cauză ar fi folosit instrumente de pescuit artizanale, interzise la deținere, pentru a sustrage cantități de pește dintr-un lac de acumulare de pe raza județului Călărași.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării mai multe bunuri folosite la braconaj (plase monofilament, plase de pescuit diferite materiale, plute de susținere a plaselor).

Au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Poliției Municipiului Călărași.

4 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 47 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, fiind depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, iar în activități au fost angrenați și polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *