Administrație

Restructurare la DGASPC Călărași

Restructurare la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean, Mihăiță Beștea, reducerea de personal a început cu Centrul Rezidențial pentru Copilul cu Handicap din Oltenița, care a fost transformat în centru de bătrâni. În urma acestui lucru, economia bugetului județului este de aproximativ un milion de lei. 

“Vin cu informații suplimentare, în ceea ce privește restructurarea DGASPC pe care am gândit-o împreună cu executivul Consiliului Județean. Am început cu Oltenița, pentru că sunt oltenițean și nu am vrut să fiu acuzat că am parti-pris-uri. Până acum câteva zile, în Oltenița funcționa un centru rezidențial pentru copii, care a fost transformat în centru de bătrâni. Toată această transformare a dus la o reducere de personal. De la 66 de posturi, dintre care 7 vacante, am ajuns la 50 de posturi, dintre care 7 vacante în continuare. Tot acest lucru va determina o economie de aproape un milion de lei. Tot pentru a ne asigura că vom cheltui eficient banul public, am externalizat serviciul de catering. Și acest lucru va duce la o economie până la finalul anului, de aproape 20 de mii de lei. În ceea ce privește activitatea celorlalte subordonate din cadrul Consiliului Județean, ne continuăm activitatea, evaluăm, luăm măsuri pentru eficientizare. (…) A fost o consultare cu executivul, cu specialiștii din DGASPC și cu reprezentanții sindicatelor”, a declarat Beștea, în cadrul unei conferințe de presă.

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Plătărești este următorul vizat în ceea ce privește restructurarea.

“După Oltenița, urmează Plătărești, care, pentru noi, reprezintă o gaură neagră, având în vedere că noi suntem acolo într-un spațiu care nu este al nostru, care generează costuri foarte mari. Am externalizat alimentația. Am reușit să luăm legătura cu centre private, care ne preiau 50 de beneficiari. Pe ceilalți îi vom împărți în centre disponibile, unul dintre ele fiind și Oltenița”, a conchis vicepreședintele CJ Călărași, Mihăiță Beștea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *