Educație

30 de profesori au promovat examenul de definitivat

Au fost publicate primele rezultate la examenul de definitivat. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Călărași, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 44,77%. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 30 de candidați cu medii între 8 și 10. Dintre cei 85 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 78.  Șapte candidați au absentat, iar 11 s-au retras.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului. Afișarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile s-au depus, conform calendarului aprobat, la centrele de examen, în zilele de 29 iulie și 30 iulie. Rezultatele finale se vor afișa la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

Foto: www.radioromanul.es

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *