Administrație

Consiliul Județean, fără președinte. Iliuță spune că își va căuta dreptatea în justiție

Prefectul județului Călărași, Marian Stoica a emis, astăzi, 31 iulie a.c., Ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, a mandatului consilierului județean Vasile Iliuță.  Astfel, Consiliul Județean a rămas fără președinte.

Iată ce spune Ordinul prefectului:

“Având în vedere:

-referatul nr. 1834/ 31.07.2020 al Serviciului Verificarea Legalității, a Aplicării Actelor Normative și Contencios Administrativ;

-adresa nr. 146/30.07.2020 a Partidului Național Liberal-Filiala Călărași, înregistrată sub nr. 5263/30.07.2020 prin care se revine la adresa nr. 39/10.03. 2020 a Partidului Național Liberal-Filiala Călărași, înregistrată sub nr. 1834/ 10.03.2020, prin care se solicită încetarea mandatului de consilier județean al domnului Vasile Iliuță, urmare a pierderii calității de membru al partidului politic pe a cărei listă a fost ales;

-memoriul nr. M-345/28.07.2020;

-dispozițiile art. 8,alin (2) din Legea nr. 14/ 2003 privind partidele politice, republicată, modificată și completată;

dispozițiile art. 204, alin. (2), lit. (j) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, modificată și completată;

În temeiul art. 275, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, modificată și completată,

Prefectul județului Călărași emite următorul ordin:

Art. 1: Se constată încetarea de drept a mandatului de consilier județean, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, al domnului Vasile Iliuță, deoarece și-a pierdut calitatea de membru al Partidului Național Liberal, pe a cărei listă a fost ales la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Art.2: Se declară vacant locul consilierului județean Vasile Iliuță în cadrul Consiliului Județean Călărași, județul Călărași.

Art.3: Prezentul ordin se comunică Consiliului Județean Călărași, județul Călărași și domnului Vasile Iliuță.

Art.4: Prezentul ordin poate fi atacat la instanța de contencios administrativ.

Art.5: Domnul subprefect Nicolae Dumitru asigură comunicarea prezentului ordin celor interesați.

Referitor la această decizie a prefecturii, Vasile Iliuță a declarat, pe o rețea de socializare, că își va căuta dreptatea în justiție.

“Asistăm astăzi la un abuz de putere din partea unor instituții ale statului care nu ar trebui să fie controlate politic, dar care sunt folosite în interes personal. Mă voi lupta în continuare cu aceste grupări care au adus județul și municipiul în situația pe care o vedem zi de zi. Răfuielile politice sunt pentru oameni slabi. Eu prefer să îmi caut dreptatea în justiție atât impotriva instituțiilor cât și a persoanelor semnatare și vă asigur de continuitatea proiectului meu pentru dezvoltarea județului. Administrație pentru oameni”, este mesajul lui Iliuță.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *