Actualitate

Suspect de Coronavirus, la Călărași. Alte patru persoane venite din Italia, izolate la domiciliu

Un bărbat din Călărași suspect de Coronavirus a fost transportat, în cursul zilei de azi, de către o ambulanță, la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Acesta s-a întors din Italia în data de 19 februarie 2020. Potrivit directorului DSP Călărași, Cezar Rădulescu, alte patru persoane suspecte de Coronavirus, care au venit din Italia, sunt izolate la domiciliu pentru 14 zile.

Direcția de Sănătate Publică din Călărași a publicat un comunicat de presă cu privire la bărbatul care a fost dus la spital:

“Există o persoană întoarsă dintr-o zonă care nu se afla în monitorizare la data intrării în țară. Ulterior, în zonă au fost declarate localități cu transmitere interumană. Pentru siguranța persoanei și a persoanelor cu care a avut contact apropiat, deoarece în intervalul de 14 zile de la întoarcerea în țară prezenta tuse și dureri în gât, s-a procedat la izolare și prelevare probe. Măsurile ulterioare vor fi instituite în funcție de rezultatele de laborator. Persoana nu a vizitat una dintre localitățile care impun carantină.”

Cezar Rădulescu ne-a declarat că face un apel la calm către populație:

“Mai există, în Călărași, patru persoane care au venit din Italia, izolate la domiciliu. Ele vor fi izolate 14 zile. Fac un apel la calm către populaţie.”

Foto: Andreea Caprice, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *