Administrație

Călărași/ Rețea de piste pentru biciclete, cu fonduri europene

Primăria Municipiului Călărași anunță semnarea celui de-al șaptelea contract de finanțare, și ultimul, promovat pe Axa 4.1 a POR 2014-2020, destinată proiectelor de mobilitate urbană. Este vorba de contractul de finanțare pentru proiectul ”Promovarea utilizării mijloacelor alternative de mobilitate și a intermodalităţii în municipiul Călărași prin amenajarea unei rețele de piste de biciclete”, cu o valoare de 6.269.019,96 lei (aprox, 1,3 milioane Euro).

Pista de biciclete, ce se va întinde pe o lungime de 3.176,14 m și o suprafață de 8.055 mp, va fi amenajată în partea sud a municipiului Călărași, pe următorul traseu:

– Iaz Decantor (legătură cu strada Dropia, zona Mircea Vodă) – Al. Dumbrava Minunată nr.8 – str. Av.Vitalie Zvincu, nr.1 (zona ANL II) – Al.Dumbrava Minunată (zona H2O) – str. Cornişei (Parc Dendrologic și Parc Dumbrava) – traversare str.Eroilor – Bulevardul 1 Mai (Parc Central-zona Jirlău) – str. Sloboziei (zona restaurant Queen)– urmează pista de biciclete prevăzută în proiectul de revitalizare a centrului pietonal – traversare strada Dobrogei – str. Independenței – strada Primăverii, unde se continuă pe pista prevăzută în proiectul modernizării străzii București, cu ieșire spre comuna Modelu.

Pista de bicicletă va fi prevăzută cu stâlpi de iluminat, dar și locuri de odihnă, pe amplasamentul cărora vor fi montate bănci, coșuri de gunoi și suporturi pentru biciclete.

Prin semnarea acestui contract de finanțare, suma totală obținută de municipiul Călărași pentru mobilitate urbană este de 27,041 milioane Euro, iar numărul total al proiectelor aflate în implementare este acum de 22, cu o sumă totală de 42,58 milioane Euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *