Administrație

Lică Voicu: „Mă consider nevinovat și voi acționa în instanță ANI, pentru anularea raportului”

Primarul comunei Independența, Lică Voicu a făcut câteva precizări în legătură cu raportul Agenției Naționale de Integritate (ANI) din care reiese că se află în conflict de interese în materie administrativă. Acesta spune că se consideră nevinovat și va acționa în instanță ANI, pentru anularea raportului.

“Deși nu obișnuiesc să ies în spațiul public, din respect pentru dumneavoastră țin să vă lămuresc cu privire la jocurile politice care se fac în ultima perioadă cu ocazia alegerilor locale care ne bat la ușă. Constat cu regret că s-a ajuns mult prea departe, am ajuns să fiu denigrat, atât eu cât și familia mea, de către persoane care își doresc să obțină funcția de primar dar fără ca dumnealor să vă spună ceea ce au făcut pentru aceasta comună în tot acest timp. Știu, este foarte usor să arunce cu noroi, în loc să vă spună ce au făcut dumnealor și ce ar dori să facă pentru ca dumneavoastră să puneți în balanță. Cât despre raportul A.N.I., întocmit în urma unei sesizări, joc politic, pot spune doar că singura mea vină ar fi aceea că mi-am dorit să plătesc la bugetul local chirie pentru suprafețele de teren din fața magazinelor, pe care aveam amplasate câte o măsuță, vorbim de câțiva metri pătrați. Acele contracte, din anul 2017, au fost făcute între soția mea in calitate de administrator al societății și primăria comunei Independenta, unde s-a greșit? Am gresit pentru că am vrut să dau un exemplu, să fiu primul care plătește pentru o măsuță amplasată lângă spațiul comercial. Mă consider nevinovat și voi acționa în instanță A.N.I., pentru anularea raportului. Consider că am făcut tot ce a depins de mine ca aceasta comună să prospere, mai sunt multe de făcut, multe proiecte in desfășurare, care cu ajutorul dumneavoastră și al Lui Dumnezeu, le voi duce la bun sfârșit. În încheiere, vă rog că atunci când doriți să aflați o informație corectă să veniți și să mă întrebați, am avut și o să am mereu deschise pentru dumneavoastră, atât ușa cat si telefonul personal, cei care scriu tot felul de lucruri urâte despre mine, despre comună, au un interes personal. Mă înclin în fața dumneavoastră, si așa cum mi-ați acordat încrederea prin vot în anii 2012 și 2016, iar eu cred că nu v-am dezamăgit, nu o voi face nici de acum înainte. Veți auzi multe in perioada urmatoare, pentru că ceilalți adversari politici consideră că așa se face o campanie, jignind pe toată lumea, căutând tot felul de chestii urâte care să le aducă un câștig de voturi. Eu nu voi proceda ca ei, eu vă voi prezenta realizările mele, ale echipei PNL și proiectele pe care doresc să le duc la bun sfârșit”, a declarat, pe pagina personală de Facebook, Lică Voicu.

Vă reamintim că, potrivit unui comunicat de presă al ANI, în calitate de primar, Lică Voicu a semnat trei contracte de închiriere în data de 17 iulie 2017, încheiate între Primăria Comunei Independența, în calitate de proprietar și o întreprindere individuală reprezentată de soția persoanei evaluate, în calitate de chiriaș, având ca obiect închirierea unor suprafețe de teren reprezentând terenul adiacent spațiilor comerciale deținute. Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *