Politică

Filipescu susține că alegerea primarilor în două tururi nu prezintă avantaj pentru PNL la nivel local

Senatorul liberal Răducu George Filipescu a susținut, la finele săptămânii trecute, o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că alegerea primarilor în două tururi nu prezintă avantaj pentru PNL la nivel local.

“Problema este cum vor avea loc alegerile locale, în două tururi sau într-un tur. Pot să vă spun foarte clar că pentru Călărași și pentru județele unde peneliștii au foarte mulți primari, alegerile în două tururi nu sunt avantajoase. Noi avem 37 de primari. Nu știu dacă din 37, toți aceștia mai pot ieși în două tururi, ținând cont că unii se află la al treilea sau al patrulea mandat. Unii care au patru mandate și au făcut treabă, sunt în continuare votați. Alții, care au trei- patru mandate, s-au plictisit de muncă, s-ar putea să nu mai fie votați. Deci, aici apar niște lucruri noi. Când știi că ai un tur, ai 37 de primari, pierzi unul sau doi primari, să spunem, care nu mai sunt agreați. Dar când ai două tururi, te gândești câți pierzi tu și câți câștigi de la adversari. Și atunci, intervin niște necunoscute. Totul este aleatoriu. Mai rămâi cu 37 de primari, nu mai rămâi, iei mai puțin, iei mai mult, și așa mai departe”, a menționat senatorul Filipescu.

De asemenea, Filipescu a precizat că cea mai bună variantă pentru fotoliul de primar al municipiului Călărași, în acest moment, este Daniel Ștefan Drăgulin.

“ Drăgulin este primar de două mandate. Acesta ar fi al treilea mandat. Fie că mergem într-un tur sau în două tururi, nu cred că avem o altă variantă mai bună în momentul de față”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *