Politică

Fostul șef al PSD Călărași, Ciprian Pandea a trecut la PNL

Fostul președinte al PSD Călărași, Ciprian Pandea a trecut la PNL. Acest lucru a fost confirmat de către senatorul liberal Răducu Filipescu, într-o conferință de presă.

“Ciprian Pandea a intrat în PNL, ca membru al partidului. Acesta este, după părerea mea, o foarte bună achiziție pentru Partidul Național Liberal. Aseară (n.r. 13 februarie a.c.), pur și simplu, în Comitetul Județean al PNL l-am anunțat oficial ca membru PNL, cu toate că el are niște luni în urmă de când face parte din acest partid, dar a făcut parte mai puțin oficial. Acum am oficializat această chestiune. S-a aruncat în presă că o să vină cu 8 primari, cu 10 primari. Nu aceasta este problema. El, ca persoană, a venit în PNL pentru că e un tânăr de perspectivă care, zic eu, ne va ajuta foarte mult în câștigarea alegerilor, având relații foarte bune cu toți primarii PSD, inclusiv cu primarii PNL. Cât a fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, a ajutat pe toată lumea. Și oamenii au o părere foarte bună despre el. Mi-a plăcut și chiar m-a satisfăcut faptul că a fost primit cu brațele deschise și niciun penelist nu a reacționat negativ, în sensul că ‘ce caută Pandea la noi’”, a declarat senatorul liberal.

Filipescu: “Pandea, de fapt, vine din Pro România”

Tânărul politician Pandea a cochetat și cu Pro România înainte de a trece la PNL.

„Pandea, de fapt, vine din Pro România, cu care a negociat. Ce a negociat el acolo și ce a discutat cu cei din Pro România… Probabil că nu s-au înțeles și a spus ‘domnule, eu mă duc spre PNL’. Discuția mea cu el este de când l-au dat afară din partid efectiv, a doua zi am luat legătura cu el și am tot tatonat și discutat până când de aseară (n.r. 13 februrie a.c.), la modul oficial, el este membru al PNL. Nu vă ascund că este foarte posibil, și asta este clar, ca tatăl său, Nicolae Pandea să îl urmeze și să candideze la alegerile locale pentru PNL”, a precizat Răducu Filipescu.

Filipescu: “De la PNL, Ciprian Pandea nu a cerut în mod special ceva”

Potrivit afirmațiilor senatorului liberal Filipescu, Ciprian Pandea nu a cerut nicio funcție de la PNL și nu a venit în partid cu pretenții:

“De la PNL, Ciprian Pandea nu a cerut în mod special ceva. A spus că vrea să meargă alături de partid. Noi am avut niște discuții, iar eu am discutat cu el atunci când era foarte rănit și a spus: ‘Ai fost primul om care mi-a dat telefon și m-a invitat la o cafea, să stăm de vorbă, ai fost primul care mi-a oblojit cumva rănile și pentru treaba asta eu vreau să vin în PNL’. El nu a mai activat în PSD, a stat pe lângă Marian Neacșu, care este mentorul lui la Pro România, a mai muncit pentru ei, dar decizia a luat-o împreună cu tatăl său. Și Nicolae Pandea, care este în PSD de când e el în toate mandatele, a spus: ‘aici nu se mai poate sta’. Și atunci, au stat de vorbă amândoi și au ales să vină la PNL. Treabă care pentru noi este foarte bună. Un fost lider și conducător, pentru că a fost dat afară, se duce către partidul de opoziție practic. E complicat să îi faci parcursul și să gândești dacă a făcut bine sau nu. Și eu spun că a făcut bine, este un băiat de perspectivă și viața o să demonstreze acest lucru. Poate să fie și el consilier județean, ce Dumnezeu o să discutăm. Nu se pune problema că cineva îl înfige undeva, într-un post. Nu a venit cu niciun fel de pretenție. A venit ca un om normal și a spus că vrea să muncească aici.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *