Politică

Senatorul Cionoiu: PSD susţine finalizarea lucrărilor unor hidrocentrale româneşti

PSD vine cu o soluție legislativă care să permită finalizarea lucrărilor unor hidrocentrale româneşti, pentru care s-au realizat investiții în proporție de peste 90%, a anunţat senatorul de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu, în data de 9 februarie 2022, pe o reţea socială.

“Acestea (n.r. hidrocentralele) au rămas abandonate, însă PSD nu poate renunța la proiecte de peste 350 de milioane de euro, din banii românilor. Acum, când România are atât de multă nevoie de creșterea capacității de producție de energie ieftină, vor fi reluate și finalizate următoarele investiții:

  • Răstolniţa – hidrocentrală realizată în proporţie de 92%, la care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro şi care poate produce peste 9000 MWH/lună;
  • Valea Jiului – hidrocentralele: Bumbeşti – realizată în proporţie de 90%, Dumitra – realizată în proporţie de 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro şi care pot aduce în sistem peste 21000 de MWH/ lună.

Cele trei hidrocentrale care pot fi finalizate rapid pot asigura 5% din energia care acum este importantă și pot oferi marilor consumatori din țară posibilitatea de a încheia contracte bilaterale, la prețuri mici, pe termen lung.

PSD a înțeles să lase deoparte diferențele politice și să asigure o guvernare stabilă, doar așa putem rezolva crizele grave cu care se confruntă țara”, a scris parlamentarul social-democrat, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *