Actualitate

Trenurile Soarelui, suplimentate cu vagoane

Numărul turiștilor care profită de vacanță și care aleg să călătorească cu trenul este în continuă creștere. În aceste condiții, conducerea CFR Călători a decis ca începând cu data 5 iulie 2024 să suplimenteze capacitatea de transport cu încă 3.000 locuri pe zi,  astfel că vor fi puse la dispoziția pasagerilor aproximativ 21.000 de locuri zilnic dinspre toate regiunile țării către litoralul Mării Negre.

Dacă la începutul sezonului estival, în perioda 14-15 iunie 2024, la trenurile cu regim de rezervare ce asigură legătura dinspre principalele orașe cu litoralul românesc, erau puse la vânzare aproximativ 14.000 locuri zilnic, ulterior acestei date capacitatea de transport a crescut la peste 18.000 de locuri zilnic.

De asemenea, pentru a răspunde cerințelor de transport ale publicului călător, pe ruta Constanța – Mangalia și retur,  în perioada 10 – 16 iulie a.c. va circula suplimentar o pereche de trenuri Regio, astfel:

  • R 13881 cu plecare din Constanța la ora 21.58 și sosire în Mangalia la ora 23.28, cu opriri în toate stațiile de pe această rută;
  • R 13882 cu plecare din Mangalia la ora 03.20 și sosire în Constanța la ora 04.41, cu opriri în toate stațiile de pe această rută.

CFR Călători pune nevoile de călătorie ale pasagerilor pe primul plan și ia măsuri operative pentru creșterea capacității de transport feroviar de călători.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă planificarea din timp a călătoriei, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie.

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație de 30 zile, utilizând următoarele canale de vânzare:

  • online de pe cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *