Actualitate

Călărași/ Primul deces cauzat de coronavirus. 38 de persoane s-au vindecat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărați informează că astăzi, 27 aprilie a.c., la nivelul județului nostru, sunt monitorizate 171 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu și 176 de persoane care se află în carantină instituționalizată. În ultimele 24 de ore, cinci persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile și 15 persoane au ieșit din carantină. În prezent, la nivelul județului sunt 51 de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 38 au fost declarate vindecate, iar o persoană a decedat.
Potrivit Ministerului Sănătății, bărbatul care a murit avea 50 ani. Acesta a fost internat în data de 27 martie 2020 la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”-ATI. Tot pe 27 martie i s-au recoltat probe pentru Covid-19. Bărbatul a fost confirmat pozitiv cu coronavirus pe 28 martie a.c. Din păcate, acesta s-a stins din viață pe 25 aprilie 2020. Pacientul avea următoarele comorbidități: HTA, obezitate, ulcer gastric cu un episod de hemoragie digestiva în 2008.
Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali continuă să acționeze integrat pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare. Până la această dată, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 3 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 413 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 51 de sancțiuni în valoare de 165.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.
“Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20. ÎN CONTINUARE VĂ RUGĂM SĂ RESPECTAȚI REGULILE ELEMENTARE DE CONDUITĂ ȘI DE IGIENĂ ȘI MĂSURILE TRANSMISE DE CĂTRE AUTORITĂȚI”, transmite Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *