Cultură

Expoziția „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, la Călărași

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, vă invită să vizitați expoziția proiectului „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, ce va fi organizată la Muzeul Dunării de Jos Călărași – Secția Arheologie, în perioada 15-21 august.

Proiectul „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, cod ROBG-476, este implementat de Fundaţia „Mână Deschisă”, Pleven, Bulgaria, în calitate de Beneficiar Lider, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Teleorman, în calitate de Beneficiar 2 și se derulează în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Axa prioritară 2 „Regiunea verde”.

Expoziția prezintă într-un mod atractiv 18 machete ale unor obiective, 9 din România și 9 din Bulgaria, parte a patrimoniului cultural, cu o istorie comună între cele două țări. Aceasta poate fi vizitată între orele 9.00-17.00, în condițiile respectării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus. Organizatorii vor oferi gratuit publicului vizitator materiale de informare. Intrarea este liberă!

Expoziția de la Călărași este a doua din seria celor patru expoziții ale proiectului ce vor fi organizate în orașe din sudul României, prima fiind deschisă la Alexandria (7-13 august). După Călărași, expoziția va poposi la Constanța, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (23-30 august, orele 9,00-17,00) și la Craiova, la Muzeul Olteniei (2-8 septembrie, orele 9.00-17.00).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *