Sănătate

MedFest, la Călărași: comunicare și conexiune pentru o sănătate mai bună

Simpozionul MedFest, organizat de Consiliul Județean Călărași, la inițiativa administratorului public al instituției, Bogdan Mihai, va avea loc, la Călărași, în data de 19 iunie 2023. Acesta are drept obiectiv rezolvarea problemelor de comunicare între angajații sistemului sanitar și pacienți.

„Pe 19 iunie, va avea loc un fel de festival al medicinei, la Călărași. Practic, e un concept nou, în care reunim tot ceea ce înseamnă personalul din zonele medicale, din judeţ şi nu neapărat doar din spitalele pe care noi le coordonăm, ci şi de la Serviciul de Ambulanță Județean. De asemenea, implicăm și medicii de familie. Am transmis invitaţii către toţi. Este foarte important să existe o comunicare bună între toţi oamenii din sistemul medical, să îi învăţăm să comunice şi să creăm o familie a medicinei, pentru că există diferite speţe care nu sunt reglementate sau dacă sunt reglementate, nu sunt înţelese de toate palierele de acţiune din sistemul medical. (…) Prin astfel de evenimente, vrem să optimizăm funcţionarea diferitelor zone din sistemul medical, astfel încât pacientul să ştie exact unde trebuie să se ducă şi să fie servit conform competenţelor pe care le are prestatorul de servicii medicale. Vom premia oamenii care muncesc, începând de la infirmieri, asistenţi, oameni cărora nimeni nu le-a arătat recunoaşterea pe care o merită. Nu îi vom premia pe cei din structurile de conducere a spitalelor”, a declarat administratorul public al Județului Călărași, Bogdan Mihai, în conferința de presă săptămânală a PSD Călărași, desfășurată la data de 8 iunie 2023.

Amintim că, evenimentul va reuni personalităţi marcante din domeniu, printre care se numără: ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, medici cu rezultate excepţionale din judeţ şi din ţară, ca exemple de bune practici, dar şi psihologi.

Acest proiect îşi propune să diminueze deficienţele din sistem identificate de către autorităţi şi vine în întâmpinarea nevoilor comunităţii judeţene.

Mai exact, oficialii CJ îşi doresc remedierea problemelor pe cele trei categorii identificate din sistemul sanitar si domeniile conexe, respectiv: comunicarea şi colaborarea între diferite departamente/secţii ale aceleiaşi instituţii; comunicarea si colaborarea interinstituţională; comunicarea şi colaborarea angajaţilor din sistemul sanitar şi domeniile conexe cu beneficiarii serviciilor oferite.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

• conştientizarea în rândul angajaţilor din instituţiile sistemului sanitar şi domeniile conexe a deficienţelor existente şi a impactului negativ al acestora asupra activităţii desfăşurate şi a imaginii de ansamblu a întregului sistem sanitar la nivdl de judeţ;

• consolidarea echipelor din instituţiile sistemului sanitar şi domeniile conexe din judeţul Călăraşi;

• creşterea gradului de comunicare şi colaborare interinstituţională;

• creşterea gradului de empatie şi comunicare a angajaţilor din sistem cu beneficiarii serviciilor oferite;

• oferirea unor servicii de calitate pacienţilor.

MedFest va cuprinde ateliere de învăţare şi dezvoltare a deprinderilor şi abilităţilor de comunicare, pe grupuri mici, workshopuri, jocuri de rol, brainstorming, asset management, demonstraţii, schimb de experienţă.

Proiectul se va desfăşura în maximum şase etape, până la finalul acestui an. Dacă va fi un succes, el va deveni un proiect multianual, pentru dezvoltarea angajaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *