Actualitate

Patru tineri, reținuți pentru furt calificat

În mai puțin de 24 de ore, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au identificat și reținut 4 tineri bănuiți de furt calificat.

 La data de 02 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Călărași, cu privire la faptul că a surprins o persoană necunoscută în locuință. În fapt, patru tineri s-au hotărât de comun acord să pătrundă în apartamentul unei persoanei situat în municipiul Călărași, prin escaladarea unei ferestre lăsate deschisă. Astfel, un tânăr în vârstă de 18 ani, a pătruns efectiv în locuință fiind ajutat să escaladeze pervazul ferestrei și să sustragă bunurile din locuință. Totodată, ceilalți 2 tineri se asigurau că activitatea infracțională nu este periclitată, aceștia stând de pază. În urma săvârșirii faptei au fost sustrase din apartament suma de 45 de lei și bunuri în valoare de 750 de lei. Ca urmare a cercetărilor desfășurate cu operativitate, cei patru tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, au fost identificați de către o patrulă de poliție.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, aceștia fiind reținuți pe o perioada de 24 ore, urmând sa fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunere de arestare preventivă.

Măsuri de protecţie a locuinţei pentru prevenirea sustragerilor:

* În cazul apartamentelor situate la parter, unde e posibil accesul prin escaladare, este necesar să vă protejaţi ferestrele cu grilaje metalice ale căror capete de prindere să fie încastrate în zid, iar spaţiile dintre bare să fie de dimensiuni mici.

* Evitaţi să lăsaţi ferestrele deschise, mai ales dacă locuiţi la parter şi nu aveţi montat un grilaj metalic.

* La intrarea în casa scărilor este recomandată montarea unui interfon care limitează accesul persoanelor necunoscute. La fel de importantă este şi utilizarea lui corespunzătoare atât pe timpul nopţii, cât şi pe timpul zilei.

* Asiguraţi un iluminat corespunzător pe casa scării. Sistemul trebuie montat în aşa fel încât să nu poată fi spart sau scos din circuit cu uşurinţă.

* Dacă sunteţi plecat pentru o perioadă mai lungă de timp de acasă, rugaţi un vecin să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări de plată prinse în uşă sau din cutia poştală, astfel încât să nu vă trădeze absenţa.

* Evitaţi să lăsaţi în locuinţă sume importante de bani sau bunuri de valoare în ascunzătorile clasice (şifonier, sub haine etc).

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *