Cultură

Biblioteca Județeană Călărași, în straie de sărbătoare

Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” din Călărași a îmbrăcat, în data de 30 octombrie a.c., straie de sărbătoare. Instituția culturală a celebrat un an de la inaugurarea sediului în care își desfășoară, în prezent, activitatea.

Marinela Enciu, managerul bibliotecii, a declarat:

 „Este o zi foarte importantă pentru Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu’. Împlinim un an de la mutarea în noul sediu. Aeastă clădire este, pentru noi, cel mai important pas. Suntem aici pentru dumneavoastră. Am o echipă extraordinară! Aceste lucruri nu au putut fi făcute decât alături de ei și cu ei. Sunt cei mai minunați oameni și întotdeauna vreau să rămână atât de inimoși și atașați de această instituție.

Lavinia Popescu, bibliotecar, a afirmat:

„Avem alături colaboratorii, voluntarii care ne-au ajutat în toate activitățile noastre. Este o bucurie că am ajuns să trăim acest moment, să ne mutăm în această casă a cărților. Încercăm să ne modernizăm și să fim adaptați la tot ceea ce ne cer utilizatorii. Vrem să fim pe placul lor, să îi ajutăm să cunoască, să se informeze, să se delecteze.

Iubitorii de cultură prezenți la eveniment au vizionat filmul documentar Marcă Înregistrată BJCL”, realizat de studioul Jet-Set București.

Câștigătorii Concursului Național de Proză „Alexandru Odobescu” (ediția 40) au fost premiați. De asemenea, a avut loc și festivitatea de premiere a colaboratorilor, donatorilor, voluntarilor și cititorilor fideli ai bibliotecii.

Tot în cadrul manifestării culturale, artistul vizual Ilie Șerb și-a expus minunatele tablouri confecționate din sârmă de cupru suflată cu aur.

Noi, oamenii, ne naștem cu un dar. Îl punem în valoare doar atunci când este descoperit. Darul acesta de la Dumnezeu l-am pus în valoare, încă din copilărie, cu desene, picturi, artizanat. (…) Mă preocupă foarte mult partea spirituală, mă interesează mai mult partea sufletească, pentru că e vorba de veșnicie. Tot ceea ce facem noi va pieri cândva. Mă străduiesc să rămân într-un echilibru între ceea ce simt că am chemare și ceea ce este în spatele meu, deși este greu. Indiferent de meseria pe care o practici, tot ceea ce faci, să faci din toată inima, a menționat Ilie Șerb.

Pe parcursul zilei, între orele 10:00 și 18:00, autorulota Humanitas a staționat în fața bibliotecii, cititorii delectându-se cu o ofertă extinsă de carte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *