Administrație

Consiliul Județean Călărași și-a ales cei doi vicepreședinți

În cadrul primei ședințe ordinare a Consiliului Județean Călărași, care s-a desfășurat în data de 2 noiembrie a.c., au fost aleși cei doi vicepreședinți: Ion Samoilă (PSD) și Mihăiță Beștea (PSD).

Samoilă a obținut 16 voturi, iar Beștea, același număr de voturi.

Înainte ca noii vicepreședinți să fie votați, au fost validate mandatele a patru consilieri județeni, toți fiind membri ai PSD: Jenel Șerban, Marcel Nuțu, Liviu Vîrtejanu, Emilia Tudor.

Deoarece sunt infectați cu Covid-19, Valentin Barbu (Alianța PNL-USR) și Cristian Marin (PSD) au lipsit de la ședința de Consiliu Județean, însă aceștia au votat vicepreședinții prin intermediul urnei mobile.

În cadrul unei conferințe de presă, derulată după încheierea ședinței ordinare, președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță a declarat:

Este o zi importantă pentru județul Călărași și pentru Consiliul Județean. Au fost aleși cei doi vicepreședinți. Aceștia sunt din PSD. Trebuie să specificăm că PSD are 15 consilieri județeni din 30 aleși, Alianța PNL-USR are 13 consilieri și PRO România are 2 consilieri. (…) PSD are majoritatea în Consiliul Județean. (…) Din momentul de față, vom proceda la ceea ce avem de făcut. Avem mult de muncă la Consiliul Județean. Avem de implementat 28 de proiecte. Valoarea acestora depășește 100 de milioane de euro. Vrem să accesăm mai multe proiecte, ceea ce înseamnă că la următoarea sesiune de depunere pe fonduri europene, care se va lansa  începând cu luna februarie a anului viitor, noi vom fi prezenți și vom depune proiecte pentru modernizarea infrastructurii județului Călărași, infrastructurii de sănătate, infrastructurii de învățământ.

Samoilă Ion a precizat următoarele:

Vin din mediul privat. Din 90 până astăzi, activez în mediul privat, dar am și experiență administrativă, pentru că am două mandate de consilier județean, am fost președinte de Comisie, am fost în Comisia de buget. Cred că am ajuns la maturitatea profesională să pot ocupa această funcție. Așa cum am depus și jurământul, vreau să vă spun că o să pun toată priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Călărași. O să fac tot posibilul ca din această poziție să îmi fac datoria față de cei care m-au votat și mulțumesc, pe această cale, domnului președinte (n.r. Vasile iliuță) și organizației (n.r. PSD) care m-au propus pentru această funcție.

„Am o experiență în administrație de aproape 20 de ani, 16 dintre ei petrecuți la ITM Călărași. Ultimii doi ani și jumătate m-au găsit în postura de subprefect al județului Călărași. Cu toate că sunt nou în Consiliul Județean, consider că am destulă experiență care să ajute echipa PSD să ducă la îndeplinire toate programele și toate proiectele pe care și le-a propus. În încheiere, aș vrea să mulțumesc echipei PSD care mi-a acordat această încredere, să îi mulțumesc domnului președinte, să le mulțumesc cetățenilor județului Călărași, în numele echipei PSD, pentru votul pe care ni l-au acordat în 27 septembrie și vreau să îi asigur, atât în numele meu, cât și în numele președintelui și a întregii noastre echipe, că vom face tot ce va sta în puterile noastre pentru a dezvolta județul, a conchis Mihăiță Beștea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *