Administrație

Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor reţelei de piste de biciclete, semnat

La sediul Primăriei Municipiului Călăraşi, în data de la 15 februarie a.c., edilul Marius Dulce şi reprezentantul constructorului au semnat contractul de proiectare şi execuţie lucrări în cadrul proiectului „Promovarea utlizării mijloacelor alternative de mobilitate şi a intermodalităţii în Municipiul Călăraşi prin amenajarea unei reţele de piste de biciclete”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

„Astăzi (n.r. 15 februarie 2022), am făcut un pas major în implementarea acestui proiect care înseamnă amenajarea unei reţele de piste de biciclete în partea de sud a municipiului nostru prin semnarea contractului de proiectare şi execuţie lucrări. Suntem în grafic. Din acest moment o să înceapă proiectarea pentru care avem la dispoziţie maxim 3 luni. Sper să dureze mai puţin ca să ne rămână mai mult timp pentru execuţie. Durata contractului este de 13 luni. Cu certitudine vom duce acest proiect la bun sfârşit”, a declarat primarul Marius Dulce.

Zona de intervenţie a proiectului se află în partea de sud a municipiului Călăraşi, traversându-l de la vest la est. Traseul este următorul: începere din Str. Dropiei – Iaz Decantor – Aleea Dumbrava Minunată nr. 8 – Str. Aviator Vitalie Zvincu nr. 1 – Aleea Dumbrava Minunată – Str. Cornişei (Parc Dendrologic) – Str. Eroilor – B-dul 1 Mai (Parc Central – traversare de la Restaurant Queen către Hotel Călăraşi) – Str. Sloboziei nr. 4 – Str. Independenţei.

Proiectul implică amenajarea unei piste de biciclete în lungime totală de 3.176,14 metri şi o suprafaţă de 8.055 mp.

Pentru facilitarea accesului în orice perioadă a zilei se vor planta 164 de stâlpi de iluminat cu alimentare solară de înălţime minimă.

Având în vedere lungimea mare a pistei, este propusă şi amenajarea de locuri de odihnă pe amplasamentul cărora vor fi montate bănci, coşuri de gunoi şi suporturi pentru biciclete.

Valoarea totală a proiectului este de 6.269.019,96 lei (aproximativ 1,3 milioane euro).

Contribuţia UAT Călăraşi este de 2%, însemnând 125.380,40 de lei.

Durata contractului este de 13 luni din momentul semnării contractului, din care maxim 3 luni, proiectare şi respectiv 10 luni, execuţia propriu – zisă a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *