Educație

„Școala altfel”, alături de poliţiştii din judeţul Călăraşi. Ce au învăţat elevii

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași s-au alăturat  elevilor în săptămâna „Școala altfel”.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au fost alături de elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Petrescu” Crivăț.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Călăraşi, printre temele abordate s-au numărat delincvența juvenilă, abandonul şcolar, precum și efectele și consecințele consumului de tutun, droguri și alcool.

La final, polițiștii le-au prezentat autospecialele și uniforma de serviciu, precum și echipamentul din dotare.

Discuţiile au fost interactive, iar polițiștii le-au oferit tinerilor răspunsuri la toate întrebările.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au desfășurat o activitate preventivă în cadrul Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” Călărași, unde cei mici au aflat de la oamenii legii despre bullying, cum se manifestă, cine este agresor și cine este victimă în bullying, care sunt caracteristicile bullying-ului și care sunt urmările unui astfel de comportament pentru cei implicați fie că sunt victime, agresori sau martori.

Au mai fost punctate și subiecte privind riscurilor la care se expun tinerii prin folosirea articolelor pirotehnice și portul fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.

Totodată, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și  Serviciului Criminalistic au desfășurat activități în cadrul Liceului „Danubius” Călărași și Colegiului Național „Barbu Știrbei” Călărași.

Subiectele principale au fost prevenirea portului fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ, siguranța pe internet, consecințele consumului de substanțe interzise, cercetarea la fața locului, amprentarea și riscurilor la care se expun tinerii prin folosirea articolelor pirotehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *